SÅ GÖR VI FILM IHOP

Vår filmprocess är vägen till ett lyckat samarbete

Processen framåt är ett samspel

Att göra film som skildrar riktiga människor och berättelser, skiljer sig från att arbeta med traditionell manusstyrd reklamfilm. Nyckeln till att lyckas är ett bra innehåll som intresserar målgruppen, och trovärdiga berättare framför kameran.

Som produktionsbolag är vår uppgift är att förvalta dessa grundpelare till en bra story, både innehållsmässigt och visuellt.

Processen framåt brukar vara ett samspel mellan oss som produktionsbolag och er som kund. Vår erfarenhet är att de bästa filmerna uppstår när vi möts i varandras kompetenser.

01

Brief och förfrågan

Vi börjar med ett gemensamt möte där vi går igenom vad du vill uppnå och vem du vill nå. Därefter tar vi fram en offert till dig, med skisser på ett första koncept samt förslag på plattform, omfattning och budget. Vi går sedan igenom offerten tillsammans.

02

Förarbete

Nu börjar det roliga! I den här fasen gör vi research, rekryterar intervjupersoner och håller förintervjuer för att hitta rätt struktur på filmen. Samtidigt finslipar vi konceptet och tar fram ett passande visuellt språk. Vi har kontinuerliga avstämningar med dig för att förankra idéer och fatta gemensamma beslut.

03

Förproduktion/Synopsis

När förarbetet är gjort har vi ett gediget underlag att utgå ifrån. Det är nu vi sätter den slutgiltiga strukturen för storyn, gör en synopsis, planerar produktionen och rekar platserna som vi ska filma på. Därefter stämmer vi av våra förslag med dig.

04

Produktion

Äntligen dags att börja filma! Nu gör vi de skarpa intervjuerna och spelar in miljöbilder och drönarfilm. Samtidigt kompletterar vi det inspelade materialet med animerade element. Vi tar också en gemensam avstämning för att gå igenom status på projektet.

05

Storybygge

Nu ska alla lösa delar sättas samman till en trovärdig berättelse. I den här fasen klipper vi materialet till ett första utkast, som du sedan får se och tycka till om innan vi påbörjar efterbearbetningen.

06

Postproduktion

Nu ska vi lägga till detaljerna som lyfter den till nya nivåer. I efterproduktionen ingår bland annat bild-, ljud- och färgsättning, musikval, inspelning av voice over, översättning, textning och mastring. När allt detta är gjort har du en färdig film och så snart du är nöjd med alla delar lämnar vi över materialet till dig.