Based on a true story gör film av verkligheten.

Sedan 2014 har vi gjort filmer som lever upp till vårt namn.

Based on a true story är ett stabilt filmbolag i Malmö med långtgående kompetens. Sedan 2014 har vi gjort verklighetsbaserad företagsfilm utifrån ett journalistiskt synsätt. FIlmer som lever upp till vårt företags namn genom att lyfta fram verkliga människor och berättelser.

Bolagets grundare är Andreas Jelvefors och Oskar Martinsson. De har en mångårig bakgrund som journalister på bland annat TV4 i Malmö. Där producerade, filmade och efterarbetade de allt från korta nyhetsinslag till längre reportage och djuplodande dokumentärer.

Vi är intresserade av människor, känslor och historier.

Den journalistiska ådran präglar fortfarande mycket av det vi gör och vi var tidiga med att fokusera på dokumentär storytelling. Vi är intresserade av människor, känslor och berättelser.

Med vår bakgrund från nyhetsredaktioner vet vi hur man berättar en historia som engagerar både en bred och smal publik. Även när grundmaterialet är tunt eller komplext. Enligt oss uppstår de bästa filmerna när vi och kunden möts i, och drar nytta av, varandras kompetenser. Vi tror inte att trovärdig film byggs med inövade och regisserade repliker. Därför uppmuntrar vi våra kunder att våga släppa sitt manus.

Nyckeln är trovärdighet

Läs om vår process

Vi har en tydlig process som säkerställer att filmen kommunicerar ditt budskap. Vi tar aldrig nästa steg förrän vi vet att kunden är med oss i alla avgörande delar, inte ens bland de kunder som brukar ge oss fria tyglar.

Om du är nyfiken kan du läsa mer om vår process. Låter det spännande? Varmt välkommen att höra av dig till oss!