ERBJUDANDE

Riktiga historier som berättas av riktiga människor.

Vad vi erbjuder

Based on a true story har en bred kompetens kring produktion av rörlig bild. Men vår specialkompetens ligger framförallt inom tre områden. Intervjuabaserad storytelling, webinarie- och föreläsningsfilm samt utbildning och utveckling.

Här nedan kan du läsa mer om våra huvuderbjudanden.

Vi gör filmer som visar känslor, skapar trovärdighet och bygger ditt varumärke långsiktigt.

Riktiga historier ska berättas av riktiga människor. Därför jobbar vi sällan med ett färdigt manus. Istället gör vi intervjuer, lyssnar och betraktar.

Här kan du läsa mer om några olika sorters filmer som vi gärna hjälper dig med. Om du vill rikta din film mot en internationell publik har vi engelskspråkig kompetens i företaget. Om du har en helt annan idé är du förstås också välkommen att höra av dig till oss.

Intervjubaserad storytelling

Riktiga historier ska berättas av riktiga människor. Oavsett om det handlar om korta filmer för sociala medier eller dokumentärer.

Intervjupersoner som tillåts vara sig själva, visa känslor och släppa manuset, blir alltid mer trovärdiga och engagerande för målgruppen. Det är deras röster som bäst driver filmens berättelse framåt, och vi brukar kalla det för intervjubaserad storytelling.

Visuellt arbetar vi ofta med ett dokumentärt uttryck, och kompletterar bildberättandet med drönarfilm, grafik eller animeringar. Flera av våra kunder riktar sig till en internationell publik och vi har engelskspråkig kompetens i företaget för de uppdragen.

Webinarie- och föreläsningsfilm

En bra livesändning kräver ofta veckor eller månader av planering för att bli framgångsrik. Vi har lång erfarenhet av direktsänd tv och hjälper dig hela vägen från idé till genomförande, oavsett hur stor produktionen är.

I vårt stora nätverk finns erfarna tekniker, fotografer och moderatorer. Tillsammans ser vi till att din livesändning blir precis som du har tänkt dig.

Utbildning och utveckling

En av våra producenter och grundare, Oskar, är utbildad lärare och undervisade i flera år innan han sadlade om till journalist.

Med jämna mellanrum får vi förfrågningar från bland annat journalistprogrammet vid Lunds universitet, där vi undervisar och gästföreläser om hur man producerar film, både rent innehållsmässigt och tekniskt.

Många företag experimenterar idag själva med att producera rörligt material. Här erbjuder vi skräddarsydda kurser för att hjälpa kunder bli mer framgångsrika i sin produktion. Kontakta oss gärna om du vill veta mer.